
יוון
מחפשים יעדים ידידותיים לקפיצה קטנה להתאווררות או לחופשה ממושכת יותר? אחד היעדים הפופולריים הוא יוון. יעד קרוב ובמחירים נוחים, לסוף שבוע באתונה או לנופש באחד האיים. באופן מפתיע גיליתי בזמן האחרון שיש אנשים שהיו כבר בכל אירופה, בארצות הברית ובמזרח הרחוק אבל עדיין לא היו ביוון!
יש טיסות רבות מהארץ ליעדים שונים ביוון של חברות התעופה הישראליות, ושל כמה חברות נוספות שחזרו לטוס לארץ בזמן האחרון. כמה דוגמאות ליעדים ביוון שיש אליהם טיסות ישירות: אתונה – יש כמה טיסות ביום של חברות שונות. לפקדה – חצי אי מקסים במערב יוון, יעד מאד אהוב על הישראלים יש שתי טיסות בשבוע החל מאפריל של חברת טוס. לקורפו יש טיסות מספר פעמים בשבוע של ארקיע וישראייר החל מיוני. לכרתים החל מאפריל יש טיסות מדי יום של כמה חברות תעופה. לסנטוריני פעמיים בשבוע החל מיוני. מאתונה אפשר להגיע במעבורת לאיים רבים נוספים.
יש ביוון כ-3,000 איים, והיא גובלת בצפון עם בולגריה, אלבניה ומקדוניה הצפונית, במזרח עם טורקיה ומוקפת במים״ במזרח והים האגאי, במערב הים היוני ובדרום עם הים התיכון.
איי יוון נחלקים לכמה קבוצות:
האיים הדודקנאסים -מדרום מזרח, קרובים לטורקיה. הידועים ביניהם הם רודוס, קוס, פטמוס. לאיים האלו אפשר להגיע במעבורת מרודוס.
האיים הקיקלאדים – גם הם מדרום מזרח קרובים יותר ליוון. הידועים ביותר הם נקסוס, סנטוריני, מיקונוס, פארוס. מעבורות מפיראוס מגיעות גם לאיים אלו.
האיים הסארונים – האיים הקרובים לפלופונס. הידרה, פורוס, ספטסאס, קיתירה. אליהם ניתן להגיע במעבורות מפיראוס.
האיים הספוראדים – ממזרח לחלק הצפוני של יוון.
האיים האיונים – ממערב ליוון. קורפו, לפקדה (חצי אי), קפלוניה, זקינטוס. ניתן להגיע אליהם במעבורות מפטראס או מקיליני או מלפקדה.
כרתים – האי הגדול ביותר של יוון והדרומי ביותר.
יוון היא מהיעדים האהובים עלי ביותר, החופים הנפלאים, האוכל הטוב והאנשים הידידותיים גורמים להרגיש בבית בכל מקום. אני רוצה לספר לכם על כמה מהאיים הנפלאים אך פחות הומים מתיירים.

האי פורוס
מרחק שעת נסיעה במעבורת המהירה מפיראוס (אתונה) נמצא פורוס. אי מקסים, קטן, שהוא בעצם שני איים מחוברים בגשר וקרוב מאד לחלקו הדרומי של הפלופונז. אי פחות מתוייר, ובשל כך הוא שומר על הצביון המקומי. החלק ההררי של האי מכוסה עצי אורן וזית. ישנם מספר חופים חלקם חוליים, אחד החופים היפים נמצא באסקלי שהוא כפר שנמצא כ-3 ק״מ מהנמל. באסקלי יש גם מלונות ודירות נופש. בחלקו הצפוני של האי אפשר לראות את שרידי חורבות מקדש פוסידון שנבנה בשנת 520 לפני הספירה. הממצאים שהתגלו במקדש נמצאים במוזיאון שבעיר. לאורך החוף ישנן טברנות ובתי קפה המגישים אוכל יווני. מפורוס ניתן לצאת לביקור לאיים הסמוכים - הידרה, ספצס, אגיסטרי ואגינה.

קפלוניה
קפלוניה, מקבוצת האיים האיונים והגדול שבהם, נמצא ממערב לחלק הצפוני של יוון. לאי אפשר להגיע במעבורת מלפקדה, מפטרס או מקיליני שבפלופונז. קפלוניה הוא אי יפהפה, עם הרבה עצים, חופים נפלאים, עם מים בצבע טורקיז, עם סלולי הליכה והרים גבוהים. האי מפורסם הודות לספר המנדולינה של קפטן קורלי שעלילתו התרחשה שם. האי עבר סדרת רעידות אדמה בשנת 1953 אשר החריבו את רוב הבתים באי פרט לחלק הצפוני, וגרמו לעזיבתם של 80% מתושבי האי. כיום חיים בו כ-30,000 איש. מעיירת הנמל סאמי יוצאות מעבורות לאי השכן, איתקה.

אגינה
אגינה, האי של הפיסטוקים. זה הדבר הראשון שפוגשים כשיורדים מהמעבורת בנמל של אגינה - בכל מקום נמכרים הפיסטוקים המצוינים הגדלים באי ומכאן מיוצאים לכל אירופה. אגינה נמצא מרחק פחות משעה נסיעה במעבורת מפיראוס, ויש הרבה מעבורות במשך היום מאחר והרבה מתושבי האי יוצאים כל יום לאתונה. אגינה הוא גם שמה של עיר הבירה של האי ואליה מגיעות המעבורות. הנמל עמוס בסירות דייג ויאכטות ומסביב לנמל בתי קפה וטברנות. אגינה הוא אי פחות מתוייר, למרות שיש בו גם חופים יפים, כפרים ציוריים ומקדשים עתיקים.